La Travessa Valls-Montblanc és una prova per fer a peu (corrent o caminant) no competitiva i de qualitat que uneix les dues poblacions per camins i senders de muntanya i que es durà a terme el dia 1 de desembre del 2019 amb sortida des del pavelló Xavi Tondo de Valls.

km

desnivell +

desnivell -

Fitxa tècnica de la travessa

$

Distància

20,19 km

&

Desnivell +

516 m

Ruta circular

No

'

Desnivell -

402

Dificultat tècnica

Mitja

}

Temps màxim

5 hores

Reglament

– La Travessa Valls-Montblanc és una prova no competitiva de qualitat que uneix aquestes dues poblacions per camins i senders de muntanya i que es durà a terme el dia 1 de desembre, sortint des de el pavelló municipal Xavi Tondo ubicat al barri del Fornàs de Valls a les 8:30 hores.

– Un fet diferencial d’aquesta Travessa és que, al ser una prova lineal, l’organització facilitarà el transport de les persones participants. En el moment de la inscripció s’haurà d’escollir si es vol l’autobús de Montblanc a Valls, hi haurà 2 opcions: a les 7.45h i a les 13.30h.

–  La ruta està completament senyalitzada clarament amb cintes de la organització i algun senyal en les cruïlles més marcades de forma que no es necessita cap dispositiu per seguir l’itinerari.

– És recomanable que cada participant porti un mòbil per comunicar-se amb l’organització si hi ha qualsevol incidència durant la Travessa.

– El temps màxim per fer la Travessa s’estableix en 5 hores, de forma que es pot fer tot l’itinerari a un promig de poc més de 4 km/hora o, dit de una altra manera, a 15 minuts per km.

– Durant la ruta hi haurà un mínim de dos avituallaments. Un situat al camí de Figuerola, km 7,9 (obert de 9 a 10.30h),  i l’altre a Prenafeta, km 12,2 (obert de 9.20 a 11.30h). Els horaris són temps suficients per anar a qualsevol ritme habitual en una Travessa. L’organització pot afegir algun altre avituallament addicional si es considera convenient. També hi haurà un petit avituallament a la sortida i el més complert a l’arribada, a la plaça de Sant Francesc de Montblanc.

– La inscripció es farà únicament a través de la nostra pàgina web www e4dreams.com

– Els dorsals s’entregaran a partir de les 45 minuts abans de la sortida al pavelló de Valls o al pujar a l’autobús els que heu comentat d’agafar-lo a Montblanc a les 7:45h.

– Cada participant s’haurà d’identificar per recollir el seu dorsal. Per recollir el dorsal d’altres inscrits, només cal presentar el seu DNI.

– Els participants menors de 18 anys han de presentar una autorització signada dels pares o tutors per poder participar.

– Els participants hauran de portar sempre el dorsal en lloc visible a la part davantera de la samarreta.

– La sortida serà conjunta, tant per corredors com caminants, per tant, es demana que els caminants deixin que els corredors puguin sortir davant seu, així mateix i per evitar accidents, els caminants que portin bastons hauran de sortir al darrera de tot.

– Els participants podran anar al ritme que desitgin, però la organització establirà uns temps mínims i màxims de pas pels punts de control.

– S’haurà de portar roba i calçat adequat al ritme de cadascú i a les condicions ambientals del dia de la Travessa.

– S’han de respectar les indicacions de qualsevol membre de l’organització durant tot el transcurs de la jornada.

– Ser respectuós amb el medi natural i amb els altres participants. Només podeu llençar envoltoris i deixalles en els llocs indicats.

– L’organització podrà portar als participants que ho desitgin una bossa des de la sortida (a Valls) que la trobaran a l’arribada (Montblanc). Aquesta no haurà de ser superior a una capacitat de 20 litres.

– Inscriure’s a la travessa suposa l’acceptació del reglament.

– En cap cas es farà el retorn de l’import de la inscripció, si bé es guardarà l’obsequi al participant inscrit per entregar-lo segons mail que se li enviarà.

– Tot el que no hi estigui especificat queda sota decisió de la organització.

Descripció detallada de la ruta

Km 0: Sortida des del Pavelló Xavi Tondo Volpini de Valls. Pugem per el mig del Passeig President Tarradellas en direcció al P.I. de Valls.

Km 0,4: S’acaba el passeig i hem de seguir direcció al P.I. de Valls en contra direcció passant pel costat de l’Hotel Class Valls i travessant el pont que passa per damunt de la N-240.

Km 0,6: Just passat el pont, anem a l’esquerra fins a la rotonda que seguirem recte cap al vial d’incorporació de la N-240 en direcció a Montblanc.

Km 1,3: No arribem a la N-240 i “saltem” el canal per l’aigua de la carretera just on s’acaba el talús que teníem fins al moment a la dreta. Hem de pujar uns metres i agafem un camí de terra que en el primer moment va paral·lel a la carretera.

Km 1,3: Trobem el Carrer Blanquers del P.I. de Valls que seguim a l’esquerra uns metres.

Km 1,3: Agafem un camí a l’esquerra que va pel mig del camp en direcció N. i que més endavant voreja una tanca.

Km 2: Trobem una esplanada de grava que travessem pel costat esquerre i agafem un camí que baixa cap a l’esquerra, tot seguit, anem a la dreta per un camí ample que va pel costat del Torrent de la Xamora.

Km 2,4: Trobem un camí a la dreta que ve del Carrer Sabaters, seguim recte.

Km 3,2: Passem pel costat d’uns dipòsits i travessem el camí de Vilafranca, seguim recte. El camí ample gira a la dreta per anar paral·lel a una avinguda d’aigua artificial.

Km 3,7: Travessem l’avinguda d’aigua i agafem ja el camí de Prenafeta, que va per dins de la rasa del mateix nom.

Km 6,5: Deixem el camí per entrar al bosc per un sender que va en direcció N. i anem seguint sempre per el més ample fins que s’acaba tornant pista.

Km 7,6: Trobem l’asfaltat del Camí de Figuerola al Tomb de la Paella que seguim cap a la dreta.

Km 8: Després del Barranc del Cervelló (la font del mateix nom queda just a sota del camí) agafem el primer camí a l’esquerra en direcció a Miramar.

Km 8,6: Agafem un sender molt marcat que puja a la dreta i anem un bon troç pel mig del bosc fins que arribem al crestall del turó amb unes vistes excel·lents.

Km 10: Trobem el camí de Figuerola a Miramar i anem avall a la dreta i seguirem les indicacions que ens condueixen fins al Coll de Prenafeta.

Km 11: Al Coll de Prenafeta agafem el sender que baixa i que es torna camí de ferradura amb el seu empedrat característic, quan s’acaba l’empedrat, creuem el camí de Cabra del Camp a l’Illa i seguim avall per un altre sender.

Km 12: Arribem a Prenafeta, i som a la font que hi ha a la part superior de la població.

Km 12,1: Baixem pel carrer que ens ve recte del sender (Carrer Camí del Castell) fins que quan el carrer gira a l’esquerra, agafem el carrer de la dreta que es torna camí al cap de pocs metres.

Km 13,9: Trobem la cruïlla de camins que cap a la dreta ens portaria a l’Ermita de Sta Anna de Montornès. Seguim recte entre vinyes.

Km 16,6: Trobem el camí asfaltat que dóna accés a l’àrea de servei de l’autopista, el seguim a l’esquerra i passarem per sota de les vies de l’AVE i de la N-240.

Km 17,7: Passem per un pont sota l’autopista…,continuem recte seguint el GR.

Km 19,1: Un cop davant del cementiri de Montblanc agafem un camí que surt a l’esquerra (seguint el GR) en direcció Oest i que passa per sota les vies del ferrocarril i de la carretera de Montblanc a l’Espluga.

Km 19,6: Arribem a Montblanc i som al mig del Pont Vell creuant el riu Francolí i ens enfilem per l’arrabal de Santa Anna

Km 20,2: Seguim sempre recte tot el carrer Major arribem a la final del recorregut església de St. Francesc, situada a la plaça del mateix nom.

QUEDEN

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Gràcies als nostres col·laboradors!