La Travessa Valls-Montblanc és una prova no competitiva de qualitat que uneix les dues poblacions per camins i senders de muntanya i que es durà a terme el dia 2 de desembre amb sortida des del pavelló Xavi Tondo de Valls.

km

desnivell +

desnivell -

Fitxa tècnica de la travessa

$

Distància

20,19 km

&

Desnivell +

516 m

Ruta circular

No

'

Desnivell -

402

Dificultat tècnica

Mitja

}

Temps màxim

5 hores

Reglament

– La Travessa Valls-Montblanc és una prova no competitiva de qualitat que uneix aquestes dues poblacions per camins i senders de muntanya i que es durà a terme el dia 2 de desembre, sortint des de el pavelló municipal Xavi Tondo ubicat al barri del Fornàs de Valls a les 8:30 hores.

– Un fet diferencial d’aquesta Travessa és que, al ser una prova lineal, l’organització facilitarà el transport de les persones i en el moment d’inscriure’s s’haurà d’escollir el trajecte de transport i decidir si es vol autobús d’anada que us portarà a les 7.45h de Montblanc a Valls o si un cop acabada la travessa fareu servir l’autobús de retorn de l’organització per tornar a Valls des de Montblanc.

–  La ruta està completament senyalitzada clarament amb cintes de la organització i algun senyal en les cruïlles més marcades de forma que no es necessita cap dispositiu per seguir l’itinerari.

– És recomanable que cada participant porti un mòbil per comunicar-se amb l’organització si hi ha qualsevol incidència durant la Travessa.

– El temps màxim per fer la Travessa s’estableix en 5 hores, de forma que es pot fer tot l’itinerari a un promig  de poc més de 4 km/hora o, dit de una altra manera, a 15 minuts per km.

– Durant la ruta hi haurà un mínim de dos avituallaments. Un situat al camí de la Selva km 7,9 (obert de 9 a 10.30h)  i l’altre a Prenafeta km 12,2 (obert de 9.20 a 11.30h). Els horaris són temps suficients per anar a qualsevol ritme habitual en una Travessa. L’organització pot afegir algun altre avituallament addicional si es considera convenient. També hi haurà un petit avituallament a la sortida i el més complert a l’arribada, a la plaça de Sant Francesc de Montblanc.

– La inscripció es farà únicament a través de la nostra pàgina web www e4dreams.com

– Els dorsals s’entregaran a partir de les 45 minuts abans de la sortida al pavelló de Valls o al pujar a l’autobús els que heu comentat d’agafar-lo a Montblanc a les 7:45h.

– Cada participant s’haurà d’identificar per recollir el seu dorsal. Per recollir el dorsal d’altres inscrits, només cal presentar el seu DNI.

– Els participants menors de 18 anys han de presentar una autorització signada dels pares o tutors per poder participar.

– Els participants hauran de portar sempre el dorsal en lloc visible a la part davantera de la samarreta.

– La sortida serà conjunta, tant per corredors com caminants, per tant, es demana que els caminants deixin que els corredors puguin sortir davant seu, així mateix i per evitar accidents, els caminants que portin bastons hauran de sortir al darrera de tot.

– Els participants podran anar al ritme que desitgin, però la organització establirà uns temps mínims i màxims de pas pels punts de control.

– S’haurà de portar roba i calçat adequat al ritme de cadascú i a les condicions ambientals del dia de la Travessa.

– S’han de respectar les indicacions de qualsevol membre de l’organització durant tot el transcurs de la jornada.

– Ser respectuós amb el medi natural i amb els altres participants. Només podeu llençar envoltoris i deixalles en els llocs indicats.

– L’organització podrà portar als participants que ho desitgin una bossa des de la sortida (a Valls) que la trobaran a l’arribada (Montblanc). Aquesta no haurà de ser superior a una capacitat de 20 litres.

– Inscriure’s a la travessa suposa l’acceptació del reglament.

– En cap cas es farà el retorn de l’import de la inscripció, si bé es guardarà l’obsequi al participant inscrit per entregar-lo segons mail que se li enviarà.

– Tot el que no hi estigui especificat queda sota decisió de la organització.

Descripció detallada de la ruta

Km 0: Sortida des del Pavelló Xavi Tondo Volpini de Valls. Pugem per el mig del Passeig President Tarradellas en direcció al P.I. de Valls.

Km 0,4: S’acaba el passeig i hem de seguir direcció al P.I. de Valls en contra direcció passant pel costat de l’Hotel Class Valls i travessant el pont que passa per damunt de la N-240.

Km 0,6: Just passat el pont, anem a l’esquerra fins a la rotonda que seguirem recte cap al vial d’incorporació de la N-240 en direcció a Montblanc.

Km 1,3: No arribem a la N-240 i “saltem” el canal per l’aigua de la carretera just on s’acaba el talús que teníem fins al moment a la dreta. Hem de pujar uns metres i agafem un camí de terra que en el primer moment va paral·lel a la carretera.

Km 1,3: Trobem el Carrer Blanquers del P.I. de Valls que seguim a l’esquerra uns metres.

Km 1,3: Agafem un camí a l’esquerra que va pel mig del camp en direcció N. i que més endavant voreja una tanca.

Km 2: Trobem una esplanada de grava que travessem pel costat esquerre i agafem un camí que baixa cap a l’esquerra, tot seguit, anem a la dreta per un camí ample que va pel costat del Torrent de la Xamora.

Km 2,4: Trobem un camí a la dreta que ve del Carrer Sabaters, seguim recte.

Km 3,2: Passem pel costat d’uns dipòsits i travessem el camí de Vilafranca, seguim recte. El camí ample gira a la dreta per anar paral·lel a una avinguda d’aigua artificial.

Km 3,7: Travessem l’avinguda d’aigua i agafem ja el camí de Prenafeta, que va per dins de la rasa del mateix nom.

Km 6,5: Deixem el camí per entrar al bosc per un sender que va en direcció N. i anem seguint sempre per el més ample fins que s’acaba tornant pista.

Km 7,6: Trobem l’asfaltat del Camí de Figuerola al Tomb de la Paella que seguim cap a la dreta.

Km 8: Després del Barranc del Cervelló (la font del mateix nom queda just a sota del camí) agafem el primer camí a l’esquerra en direcció a Miramar.

Km 8,6: Agafem un sender molt marcat que puja a la dreta i anem un bon troç pel mig del bosc fins que arribem al crestall del turó amb unes vistes excel·lents.

Km 10: Trobem el camí de Figuerola a Miramar i anem avall a la dreta i seguirem les indicacions que ens condueixen fins al Coll de Prenafeta.

Km 11: Al Coll de Prenafeta agafem el sender que baixa i que es torna camí de ferradura amb el seu empedrat característic, quan s’acaba l’empedrat, creuem el camí de Cabra del Camp a l’Illa i seguim avall per un altre sender.

Km 12: Arribem a Prenafeta, i som a la font que hi ha a la part superior de la població.

Km 12,1: Baixem pel carrer que ens ve recte del sender (Carrer Camí del Castell) fins que quan el carrer gira a l’esquerra, agafem el carrer de la dreta que es torna camí al cap de pocs metres.

Km 13,9: Trobem la cruïlla de camins que cap a la dreta ens portaria a l’Ermita de Sta Anna de Montornès. Seguim recte entre vinyes.

Km 16,6: Trobem el camí asfaltat que dóna accés a l’àrea de servei de l’autopista, el seguim a l’esquerra i passarem per sota de les vies de l’AVE i de la N-240.

Km 17,7: Passem per un pont sota l’autopista…,continuem recte seguint el GR.

Km 19,1: Un cop davant del cementiri de Montblanc agafem un camí que surt a l’esquerra (seguint el GR) en direcció Oest i que passa per sota les vies del ferrocarril i de la carretera de Montblanc a l’Espluga.

Km 19,6: Arribem a Montblanc i som al mig del Pont Vell creuant el riu Francolí i ens enfilem per l’arrabal de Santa Anna

Km 20,2: Seguim sempre recte tot el carrer Major arribem a la final del recorregut església de St. Francesc, situada a la plaça del mateix nom.

QUEDEN

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

 

Gràcies als nostres col·laboradors!